Θεραπεία Κοσμήματα: Σοβαρές πολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλα

Θεραπεία Κοσμήματα: Σοβαρές πολύτιμοι λίθοι και κρύσταλλα

Κρύσταλλα και πολύτιμοι λίθοι έχουν φορεθεί από καιρό σε κοσμήματα για ολιστική θεραπεία, διαλογισμό, καθαρισμό τσάκρας, εξισορρόπηση τσάκρας και πολλά άλλα θεραπευτικά οφέλη για χιλιάδες χρόνια. Αν και όλοι οι πολύτιμοι λίθοι θεωρούνται μοναδικοί και όμορφοι, υπάρχουν μερικοί τύποι πολύτιμων λίθων, γνωστοί ως «πυροηλεκτρικοί και πιεζοηλεκτρικοί» πολύτιμοι λίθοι, που κατέχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στον κόσμο των κρυστάλλων που κοσμούν πολύτιμα κοσμήματα πολύτιμων λίθων.

Οι κρύσταλλοι και οι πολύτιμοι λίθοι που παρουσιάζουν πυρο-ή πιεζοηλεκτρικά χαρακτηριστικά πιστεύεται ότι έχουν ισχυρότερες μεταφυσικές δυνάμεις λόγω της αξιοσημείωτης ικανότητάς τους να φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Είναι ένα πολύ ασυνήθιστο χαρακτηριστικό ότι μόνο μερικές ομάδες πολύτιμων λίθων είναι γνωστό ότι κατέχουν. Οι πιεζοηλεκτρικοί πολύτιμοι λίθοι είναι ικανοί να φέρουν ηλεκτρικό φορτίο όταν εκτίθενται σε εφαρμοζόμενη τάση ή σε απόκριση πίεσης ή μηχανικής καταπόνησης. Οι πυροηλεκτρικοί πολύτιμοι λίθοι διαθέτουν τη μοναδική ικανότητα να παράγουν ένα ηλεκτρικό φορτίο μέσω γρήγορων μεταβολών της θερμοκρασίας.

Αξινίτης
Το Axinite είναι αξιοσημείωτο με την έντονη λάμψη και τις ενδιαφέρουσες πιεζοηλεκτρικές του ιδιότητες. Το Axinite είναι ένα αρκετά σπάνιο κόσμημα. Με μια βαθμολογία σκληρότητας παρόμοια με αυτή του χαλαζία, είναι αρκετά δύσκολο για τα περισσότερα σχέδια κοσμημάτων. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα βρεθεί στα τοπικά καταστήματα κοσμημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν θα είναι απαραίτητο να παραγγείλετε και να παραγγείλετε κοσμήματα αξινίτη. Το κοσμήματα Axinite θεωρείται χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Χρησιμοποιείται από μερικές φορές σε αγώνα εξουσίας και σύγκρουση εξουσίας. Τα κοσμήματα Axinite φοριούνται επίσης για την προώθηση της ζωτικότητας και την ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με το μυοσκελετικό σύστημα.

Jeremejevite
Ο Jeremejevite είναι ένας πολύτιμος λίθος σπάνιου συλλέκτη που ανακάλυψε αρχικά στη Σιβηρία και ονομάστηκε το 1883 μετά από μια ρωσική μεταλλοτεχνία. Η βαθμολογία σκληρότητάς του είναι 6.5 έως 7, καθιστώντας το κατάλληλο για τα περισσότερα κοσμήματα, αν μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο σπάνιο κόσμημα. Ωστόσο, στην καθαρή του μορφή, είναι συνήθως ελαφρώς μαλακότερο από τον χαλαζία, καθιστώντας το κατάλληλο για προστατευόμενα σχέδια κοσμημάτων. Το Jeremejevite είναι ο πιο σπάνιος τύπος πολύτιμων λίθων που παρουσιάζει πιεζοηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι είναι τόσο σπάνιο, φοριέται συχνά στην τραχιά κρυσταλλική του μορφή και όχι σε πολύπλευρη μορφή, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του υλικού. Κρύσταλλα μενταγιόν θεωρούνται ιδανικά, ειδικά όταν επιτρέπεται να αγγίζουν το δέρμα, καθώς το μέταλλο θεωρείται ότι μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από την ενέργεια του κρυστάλλου. Jeremejevite κοσμήματα θεωρείται ότι φέρει πολύ ισχυρές θεραπευτικές δονήσεις, ακόμη και σε μικρούς κρυστάλλους.

Τοπάζι
Η Topaz είναι ένας άλλος πολύτιμος λίθος τύπου γνωστός για τις ισχυρές πιεζοηλεκτρικές της ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, η topaz έχει μία από τις ισχυρότερες πιεζοηλεκτρικές ικανότητες, δεύτερη μόνο στην τουρμαλίνη. Ακολουθούμενη από την ομάδα χαλαζία, παρόλο που οι πολύτιμοι λίθοι χαλαζία είναι οι πιο γνωστοί για αυτή την ικανότητα, ιδιαίτερα λόγω της τεχνολογίας «χαλαζία-κίνηση» που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ρολογιών. Η Topaz μπορεί να βρεθεί σε διάφορα είδη κοσμημάτων, από κοσμηματοπωλεία μαζικής παραγωγής έως εξωτικά και πολύτιμα κοσμήματα κοσμημάτων. Είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε είδος κοσμήματος, συμπεριλαμβανομένων των δαχτυλιδιών, αν και λόγω της τέλειας διάσπασης, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποφυγή άμεσων χτυπήματος. Το κόσμημα Topaz πιστεύεται ότι προάγει τα συναισθήματα χαράς και τη βελτίωση της συνολικής ευτυχίας. Όταν φοριέται ως κοσμήματα, το topaz πιστεύεται ότι βοηθά στην αποκατάσταση της ζωτικότητας με την ενίσχυση των ιστών, τη βελτίωση της όρεξης και τη μείωση των σημείων γήρανσης. Για όσους πάσχουν από άσθμα, τα μενταγιόν topaz που φοριούνται πάνω από το στήθος λέγεται μονογραμμα για το λαιμο ότι είναι πολύ χρήσιμα. Κίτρινο κοσμήματα topaz μπορεί να φορεθεί ως επίσημο birthstone κοσμήματα για εκείνους που γεννήθηκαν το Νοέμβριο, ενώ μπλε topaz κοσμήματα μπορούν να φορεθούν από εκείνους που γεννήθηκαν το μήνα Δεκέμβριο.
Τουρμαλίνη Briolette Σκουλαρίκια
Κίτρινο Τουρμαλίνη Briolette Σκουλαρίκια

Είδος πολύτιμου λίθου
Η τουρμαλίνη έχει πυροηλεκτρικές και πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες. Μαζί με τον χαλαζία, η οικογένεια πολύτιμων λίθων τουρμαλίνης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ομάδες πολύτιμων λίθων σήμερα, όχι μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά και για πολλές άλλες βιομηχανικές χρήσεις. Οι πολύτιμοι λίθοι τουρμαλίνης έχουν τέτοιες έντονες ηλεκτρικές ιδιότητες, που έχει κερδίσει τα ψευδώνυμά ανδρικα δαχτυλιδια 18κ του όπως η «ηλεκτρική πέτρα» και ο «κυλινδρικός μαγνήτης», επειδή όταν συγκρατείται πάνω από τέφρα ή σκόνη, μπορεί να προσελκύσει μικρά σωματίδια. Τα κοσμήματα τουρμαλίνης μπορούν να βρεθούν στα καταστήματα παιδικα ζωδια κοσμηματα κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο, από τα κοσμήματα μόδας μέχρι τα κοσμηματοπωλεία. Πολλοί πιστεύουν ότι ανδρικοι σταυροι με αλυσιδαανδρικοι σταυροι comete έχει θεραπευτικές δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν να εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα. Ακόμη και από τους αρχαίους χρόνους, τα κοσμήματα τουρμαλίνης έχουν φορεθεί για τις μυστικιστικές τους δυνάμεις και συχνά χρησιμοποιούνται για να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα κατά τη μεσαιωνική εποχή. Σήμερα, πολλοί φορούν κοσμήματα τουρμαλίνης για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ενεργειών του σώματος και ως επίσημα κοσμήματα birthstone του Οκτωβρίου.

Πρενίτη
Το Prehnite είναι ένας ασυνήθιστος ανοιχτόχρωμος έως σκούρος πράσινος πολύτιμος λίθος. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις ενδιαφέρουσες πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες του, καθιστώντας το ιδανικό για μεταφυσικά κοσμήματα. Είναι αρκετά σκληρό για τα περισσότερα κοσμήματα, και έχει ένα ελκυστικό υαλώδες σε μαργαριτάρια λάμψη όταν γυαλισμένο. Prehnite κοσμήματα δεν είναι κάτι που θα βρείτε συνήθως στα καταστήματα κοσμημάτων. Prehnite κοσμήματα είναι συχνά φοριέται

Leave a Reply