Λευκοι άχρωμοι πολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα

Λευκοι άχρωμοι πολύτιμοι λίθοι για κοσμήματα

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε λευκούς (άχρωμους) πολύτιμους λίθους για το κόσμημά σας, υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί τύποι πολύτιμων λίθων για να διαλέξετε. Είτε χρειάζεστε ένα μεγάλο κεντρικό στοιχείο για να χρησιμεύσετε ως υποκατάστατο διαμαντιών, είτε απλώς ψάχνετε για μικρότερες πέτρες με άσπρες πλευρές ή με έμφαση στο σώμα, οι οποίες συνοδεύουν μια υπάρχουσα κεντρική πέτρα, υπάρχει μια σειρά από επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Όταν τα διαμάντια απλά δεν είναι πρακτικά ή οικονομικά αποδοτικά, τι είδους κόσμημα κοσμηματοπωλεία αναζητούν σε σχέση με τις πιο κοινές εναλλακτικές λύσεις λευκού κόσμου; Όταν πρόκειται για μεγάλα λευκά πετράδια, το πιο προσιτό και διαθέσιμο είναι λευκό (άχρωμο) χαλαζία και λευκό (άχρωμο) topaz. Καθαρή, πολύπλευρη topaz και πολύτιμων λίθων χαλαζία μπορεί να βρεθεί σε πολύ μεγάλα μεγέθη, συχνά ζυγίζει σε 10 καράτια ή περισσότερο. Προσπαθήστε να βρείτε ένα διαμάντι 10 καρατίων ακόμη και μακρινά μάτια καθαρό, ή ακόμα και προσιτό για αυτό το θέμα.

Ο λευκός χαλαζίας, επίσης γνωστός ως κρυστάλλινος βράχος, είναι το καθοριστικό ορυκτό για 7 σε Mohs κλίμακα σκληρότητας, που σημαίνει ότι είναι αρκετά ανθεκτικό και θεωρείται αρκετά κατάλληλο για τα περισσότερα σχέδια κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο διαμαντιών, ο λευκός χαλαζίας απαιτεί σίγουρα ένα λαμπρό ή διαμάντι κομμένο, δεδομένου ότι δεν έχει τόσο μεγάλη λαμπρότητα σε σύγκριση με άλλους λευκούς τύπους πολύτιμων λίθων. Χωρίς τη φωτιά και τη διασπορά του διαμαντιού και του ζαφείρι, αλλά προσφέρει εξαιρετική οικονομική προσιτότητα και μπορεί να βρεθεί σε εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη. Είναι πολύ κοινό να βρείτε λευκό χαλαζία σε υπερμεγέθη κοκτέιλ δαχτυλίδια και μόδα ή κοστούμι κοσμήματα.

Το λευκό τοπάζ είναι ελαφρώς πιο σκληρό από τον χαλαζία (8 στην κλίμακα Mohs) καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Αλλά λόγω της τέλειάς του διάσπασης, μπορεί εύκολα να σπάσει, οπότε δεν είναι απαραιτήτως πιο ανθεκτικό. Ωστόσο, η λαμπρότητα του άσπρου τοπάζ είναι ανώτερη από το λευκό χαλαζία, λόγω του υψηλότερου δείκτη διάθλασης, καθιστώντας την ελαφρώς καλύτερη εναλλακτική λύση από το λευκό διαμάντι.

Για τους μικρότερους λευκούς πολύτιμους λίθους, το λευκό ζαφείρι είναι μακράν ο πιο δημοφιλής άχρωμος πολύτιμος λίθος. μονοπετρα ιωαννινα Το λευκό ζαφείρι είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο των διαμαντιών μελαχρινών τόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεγαλύτερες πλαϊνές πέτρες, όπως φαίνεται σε σχέδια τριών πέτρινων δακτυλίων. Το Sapphire έχει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή χρήση σε οποιοδήποτε είδος κοσμήματος. Το λευκό ζαφείρι μπορεί να βρεθεί σε μεγέθη μικρότερα από 1 χιλιοστό και συνήθως μπορεί να βρεθεί σε περικοπές πριγκίπισσας και περικοπές στρογγυλών διαμαντιών. Το λευκό ζαφείρι γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στο νυφικό κόσμημα και στο κόσμημα αρραβώνων, όχι μόνο ως πέτρες με σώμα, αλλά συχνά φοριέται ως κεντρικές πέτρες.

Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες λιγότερο γνωστές λευκές, άχρωμες πολύτιμες πέτρες διαθέσιμες που προσφέρουν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις. Αυτά περιλαμβάνουν το λευκό ζιρκόνιο, το άχρωμο βερίλιο (γοσενίτη) και το δαβουρίτη. Όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή της λαμπρότητας του διαμαντιού, το λευκό μονοπετρα διασημων ζιργκόν είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη διαθέσιμη εναλλακτική λύση. Έχει τον υψηλότερο δείκτη διάθλασης όλων των λευκών πολύτιμων λίθων, ακόμη υψηλότερος από αυτόν του ζαφείρι. Στην πραγματικότητα, πριν από μονοπετρα εως 200 ευρω την εισαγωγή συνθετικών προσομοιωτών διαμαντιών, το λευκό ζιργκόν ήταν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη αντικατάσταση μονοπετρα θεσσαλονικη διαμαντιών. Ένα λεπτό άσπρο ζιργκόν που κόβεται με διαμάντια μπορεί εύκολα να ξεγελάσει πολλούς ανθρώπους, μονοπετρα 18k αν και σε εκπαιδευμένα μάτια, το υψηλό επίπεδο δυσκαμψίας του μπορεί εύκολα να το διακρίνει από το λεπτό διαμάντι.

Ο πολύτιμος πράσινος beryl γνωστός ως σμαράγδι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πολύτιμους λίθους, και η ανοιχτό μπλε beryl αδελφή του, aquamarine, είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους πολύτιμους λίθους που διατίθενται σήμερα. Το άχρωμο βερίκολο, γνωστό στο εμπόριο ως «γοσενίτης», είναι ως επί το πλείστον άγνωστο στους περισσότερους μέσους καταναλωτές όταν πρόκειται για κοσμήματα πολύτιμων λίθων. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα beryl, goshenite είναι εξαιρετική για κάθε μορφή κοσμήματος, όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, μενταγιόν και πολλά άλλα. Ωστόσο, δεν κάνει για μια ιδανική εναλλακτική λύση διαμάντι δεδομένου ότι η λάμψη της είναι χαμηλότερη από αυτή του ζαφείρι ή ζιργκόν. Αλλά εξακολουθεί να έχει καλή σκληρότητα (7,5 έως 8 στην κλίμακα Mohs) και εξαιρετική διαφάνεια.

Μια άλλη επιλογή όταν πρόκειται για λευκούς, άχρωμους πολύτιμους λίθους είναι το danburite. Το Danburite είναι σπανιότερο από το ζιργκόν και το γοσενίτη, αλλά μπορεί να βρεθεί περιστασιακά πολύπλευρη, αν και δεν φοριέται συχνά ως κοσμήματα. Ακόμα κι έτσι, είναι ιδανικό για τους περισσότερους τύπους κοσμημάτων αφού είναι σχετικά σκληρό (7 έως 7,5 στην κλίμακα Mohs). Έχει υψηλότερο δείκτη διάθλασης από τον γοσενίτη (λευκό βερίλη), οπότε μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λάμψη εάν κοπεί καλά. Παρά τη σπανιότητά του, το danburite παραμένει εκπληκτικά προσιτό, αν και οι καθαρές πέτρες που ζυγίζουν πάνω από 5 καράτια μπορεί να είναι ακριβές σε σύγκριση με τις τιμές του λευκού χαλαζία, του λευκού τοπάζου ή του λευκού ζιρκονίου.

Leave a Reply