Γιατί να χρησιμοποιείτε Cabochons για Κοσμήματα

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται κοσμήματα, τείνουν να φανταστούν πολύπλευρη κοσμήματα πολύτιμων λίθων, ακόμα κι αν cabochons έχουν γύρω για πολύ περισσότερο. Κοπή πολύτιμων λίθων με γωνιακά πρόσωπα και σύνθετα γεωμετρικά σχέδια είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά πρόσφατη καινοτομία, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά ιστορία κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων στη σύγχρονη κοινωνία. Το κόψιμο με καμποκόν ή το καλώντας είναι μία από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές μεθόδους κοπής με πολύτιμους λίθους, αν και τεχνικά είναι περισσότερο σαν τη διαμόρφωση και τη στίλβωση από ό, τι είναι η πραγματική κοπή.

Οι πολύτιμοι λίθοι έγιναν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή κοσμήματα στα τέλη του 13ου αιώνα. Επειδή η κοπή πολύτιμων λίθων έγινε με το χέρι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδόν όλοι οι πολύτιμοι λίθοι που είδαμε στα κοσμήματα πριν από τον 16ο αιώνα είχαν διαμορφωθεί και στιλβωμένο σε cabochons και όχι πολύπλευρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα τέλη του 15ου αιώνα δημιουργήθηκε ο οριζόντιος τροχός κοπής, ο οποίος επέτρεψε στους κοπτήρες πολύτιμων λίθων την ικανότητα να κόβουν υλικά με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Σήμερα, πολλοί αγοραστές που ψωνίζουν για κοσμήματα δεν έχουν καν ακούσει για τον όρο «cabochon», αν και είναι ένας όρος που οι περισσότεροι κοσμηματοπωλεία θα είναι σίγουρα εξοικειωμένοι με.

Ο όρος «cabochon» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει κάθε πολύτιμο λίθο που έχει τελειώσει με μια πολύ γυαλισμένη θολωτή κορυφή και ένα επίπεδο (ως επί το πλείστον επίπεδο) κάτω ή πίσω. Η κυρτή κυρτή κορυφή μπορεί να έχει μια απότομη κλίση που περιγράφεται σε όρους όπως “low-dome” ή “high-dome”, και πολλά cabochons μπορούν ακόμη και να κοπούν με κυματιστές επιφάνειες. Οι πυθμένες των καμποχών συχνά παραμένουν άθικτες ή μπορεί να είναι ελαφρώς στιλβωμένες. Τα ακατέργαστα πυθμένα επιτρέπουν στους καμποχώρους να τοποθετούνται εύκολα σε κοσμήματα, συνήθως μέσω συγκόλλησης με κόλλα. Όταν οι βάσεις των καμπίνων είναι πολύ ομαλά γυαλισμένες, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εργαστείτε.

Ακόμα και με την πρόοδο των ζωδια χρυσα τιμες εκσυγχρονισμένων κοπτικών στυλ και τεχνικών, η ζήτηση για παραδοσιακά κοσμήματα με πέτρες από καουτσούκ κοσμήματα συνεχίζει να ευδοκιμεί. Στο κοσμήματα σήμερα, cabochons είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για χρυση αλυσιδα λαιμου με ματακι σκουλαρίκια, μενταγιόν και δαχτυλίδια. Για τους άνδρες, cabochons είναι ιδιαίτερα ιδανικό για χρυσα ζωδια για μωρα γραβάτες γραβάτα, μανικετόκουμπα και μεγάλα δαχτυλίδια πολύτιμων λίθων cabochon. Πολλοί θεωρούν ότι οι cabochons είναι χαμηλής ποιότητας, καθώς το πιο υψηλής ποιότητας υλικό θα είναι πολύπλευρο. κολιε με ονομα τιμη Ωστόσο, όταν πρόκειται για έγχρωμες πέτρες, πολλοί πολύτιμοι λίθοι είναι πάντα κοπεί σε cabochon, συμπεριλαμβανομένων των φαινομενικών πολύτιμοι λίθοι όπως opal, moonstone, labradorite, και ποικιλίες των ματιών της γάτας και των πολύτιμων λίθων αστέρων επίσης.

Εκτός από τα φαινομενικά πολύτιμους λίθους, υπάρχουν και πολλοί άλλοι τύποι πολύτιμων λίθων που συνήθως κόβονται en cabochon επίσης. Αυτό περιλαμβάνει μαλακότερες ποικιλίες όπως το κεχριμπάρι, το τιρκουάζ και το αζουρίτη. Επίσης, πολύχρωμες και πολύχρωμες πολύτιμες πέτρες όπως ο Jasper, ο οψιδιανός και ο δενδριτικός αχάτης (χαλκηδόνια) τείνουν να είναι διαμορφωμένοι σε κακοχόνια. Οι περισσότερες ποικιλίες χρωματιστών πολύτιμων λίθων, οι οποίες είναι κανονικά ημιδιαφανείς, θα είναι σχεδόν πάντα καλυμμένες. Είναι μόνο πολύπλευρες σε σπάνιες περιπτώσεις, επειδή η προσκόλλησή τους για κοσμήματα αποτελεί παράδειγμα των πιο βραβευμένων ιδιοτήτων. Το καθαρό χρώμα και τη φυσική και ακατέργαστη ομορφιά του υλικού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι όλα τα cabochons που βλέπετε στο κόσμημα σήμερα είναι χαμηλής ποιότητας ή εμπορικής ποιότητας. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολύτιμα πετράδια όπως το jadeite και το μαύρο opal, τα υψηλότερης ποιότητας αποθέματα των οποίων είναι διαμορφωμένα σε cabochons. Συνήθως πολύπλευρα υλικά όπως το ζαφείρι και το ρουμπίνι δεν απαντώνται συχνά ως καροτσάκια, επειδή τα πρόσωπα φέρνουν λαμπρότητα, αλλά πολλές ελκυστικές πέτρες με πολύ καλό χρώμα μπορούν να βρεθούν σε κοσμήματα cabochon. Με πάνω από 120 ποικιλίες πολύτιμων λίθων που είναι διαθέσιμες σήμερα, πάνω από 80 από αυτές είναι συχνά κομμένες en μονογραμματα ελυτης cabochon. Έτσι μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με πολλές πιο έγχρωμες επιλογές πολύτιμων λίθων για να επιλέξετε από το επόμενο σχέδιο κοσμημάτων σας εάν περιηγηθείτε μέσα από τη μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων κουκούτσια. Όταν περιορίζεται σε πολύπλευρους πολύτιμους λίθους, θα χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε εντυπωσιακό κόσμημα με μερικά από τα σπανιότερα πετράδια στη γη, όπως το Larimar, τον αμμολύτη, τον hemimorphite και τον smithsonite.

Leave a Reply